Ревизоро: Познатите на Менда са с предимство за шеф на БНБ

  • 29 май 2015 06:21

  • 1746
  • 0
Ревизоро: Познатите на Менда са с предимство за шеф на БНБ
© Булфото

Последните 6 месеца минаха под знака на това какво е станало в КТБ, има ли виновни, кои са те или всички са невинни. В същото време предстои изтичането на мандата на шефа на БНБ Иван Искров. Изведнъж се оказа, че никой не го интересува какво е бъдещето - кой ще бъде новият шеф на централната банка, каква е концепцията, какъв е екипът му, какво смята да прави или да не направи.

Това заяви пред в. Труд депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Ако всеки един от вас сега има желание да се кандидатира, той дори не знае къде да си подаде документите, защото няма процедура. Ако познава Менда Стоянова, може да й ги даде и да го прекарат през стаите. Може би не е това процедурата. Предишния път бяха номинирали един кандидат, сега се отказват от него и номинират друг. Трябва да има процедура, при която кандидатът да дойде в Народното събрание и да каже как иска, какво иска от екипа си и ако спечели нашето доверие, ние да гласуваме за него, а не да има партийно спуснати кандидатури. Трябва да има равнопоставеност между всички кандидати - в определен срок да могат да подадат документи, да бъдат изслушани, допълни той.

Към сегашния кандидат Димитър Радев имахме няколко въпроса: Какво смятате, че е станало в БНБ и КТБ? Има ли виновни или не? И ако вие бъдете избран, какво смятате да направите? Отговорът беше: „Станали са някакви неща.“ За мен това не е отговор. „Ще чакам Сметната палата, прокуратурата, този и онзи.“ Това означава, че не сме запознати със състоянието в момента и нямаме мнение. Имаме ли екип? - „Не“. Значи чакаме да ни посочат и екип. Затова считаме, че и други трябва да изразят мнение. Но не може априори да поставяме условие, че всички чужденци са лоши или че всички българи са лоши и затова трябва да доведем от чужбина, разкри Ревизоро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини