Христо Иванов: Ще има едновременна промяна в конституцията и съдебната власт

  • 28 май 2015 18:33

  • 1173
  • 2
Христо Иванов: Ще има едновременна промяна в конституцията и съдебната власт
©

Споразумението с Международния наказателен съд трябваше да бъде тайно, защото е държавна тайна. Веднага се свързах с колегите от БСП и ще обсъдим нещата на закрити врата. Възможно е колегата от БСП да получи призовка. Нека не губим доверието си към Международния наказателен съд, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския министър на правосъдието по БНТ.

Утре ще публикуваме втората част от големия пакет за реформа на съдебната власт. Там ще бъдат уредени много въпроси свързани с подбора на кадрите и управляването на съдилищата. За първи път ще имаме изменение в конституцията и съдебната власт, допълни Иванов.

Наистина се надявам, че има отговорни политици в парламента и те няма да използват съдебната реформа за правене на политика. Надявам се на сериозен дебат. Депутатите, които трябва да анонсират проекта за конституционни промени закъсняха с представянето му на гилдията, каза правосъдния министър. Ще има дискусии, които да обсъдят целия законопроект, който е 115 страници.

В съдебната реформа, която правим, има много компромиси. Тя е политически възможната за този момент. Реформа на прокуратурата се осъществява. Разделението на ВСС ще доведе до прозрачност. Надявам се, че ще се осъществи сериозна промяна в поемането на отговорности. Не бива да очакваме светкавични резултати, допълни Иванов.

Надявам се, че БСП ще съзрее и ще подкрепи съдебната реформа. Хората решават всичко, но институциите прилагат подбора на тези хора. Правим всичко, за да намерим правилните хора за тези промени в съдебната власт. Инструмента към Инспектората на ВСС ще следи за морала на съдиите. Селекцията на правилните хора ще е роля на парламента, допълни Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Криза в отношенията ми с ВСС няма. На лично ниво с всеки един член на ВСС имам нормални и добри отношения. Трябва да стане промяна в работата на всички институции. Тези промени предизвикват скърцане и искри, така работи демокрацията, завърши Иванов.

Последвайте канала на

1173 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
"автоексперт"

2015.05.29 | 09:14

2
Ицко , Ицко , като албански реотан си , още не си стоплил ,че нищо от това което постоянно плампаш няма стане.Правосъдието Ицко не е като да разказваш тъпи македонски вицове на седенки с влашки пръчки.
rossen4i4o

2015.05.29 | 09:14

1
пак секретни дейности , те най добре прикриват престъпленията на измислените величия , и 20 пъти да промините конституцията си оставате боклуци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини