Внезапна смърт на вещо лице отложи присъдата на Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти на пътя

  • 28 май 2015 16:39

  • 1920
  • 1
Внезапна смърт на вещо лице отложи присъдата на Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти на пътя
©

Внезапна смърт на вещо лице, изготвило автотехническа експетиза, отложи присъдата на Хюриет Сюлейманов, който уби с колата си трима студенти край Луковит.

На 5 май м.г. той причини катастрофа, в която загинаха студентите по право Владислав Горанов и Николай Менков /20/, а след два месеца и над множество операции почина и връстничката им Цветелина Таслакова. Сюлейманов не се яви за началото на процеса и бе обявен за общодържавно издирване. Делото се гледа задочно от Ловешкия окръжен съд, тъй като имало информация, че той е избягал в Германия.

На днешното заседание бе разпитан ключов свидетел: приятелката на подсъдимия Албена Исаева, която пътувала с него по време на катастрофата. След трагедията и бягството му от местопроизшествието, опитала да поеме вината, заявявайки, че тя е шофирала. Пред съда обаче Албена призна, че макар и без книжка Хюриет е карал мощното БМВ-убиец. 25-годишното момиче заспало и се е събудило от удара в другата кола. "Бягай, аз ще поема вината. Бягай!", рекло му то, защото Сюлейманов имал предишни присъди.

Извън съдебната зала Исаева разкри, че преди пет дни Хюриет й се обадил на домашния й телефон в София и поискал да се видят в кв. "Ботунец", където казал, че живее. "Отказах, защото се разделихме с него през ноември и имам друг приятел. Смятам, че никога не е напускал страната и не само той има вина за катастрофата", каза още Албена, цитирана от 24 часа.

Предстои изготвяне на нова автоекспертиза и представянето й пред съда на следващо заседание, насрочено за 15 юни. Очаква се, че тогава ще бъде произнесена и присъдата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1920 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.01 | 14:38

1
...и така до безкрай.

Добави коментар

Водещи новини