Национален проект учи децата, че трудът е ценност

  • 28 май 2015 16:32

  • 1623
  • 3
Национален проект учи децата, че трудът е ценност
©

За трета поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“.

Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

Според проучване на организаторите проектът е повлиял значително на представите за труда на участвалите деца. Разбил е стереотипите за желана професия тип футболист, фотомодел, пожарникар за над 83% от децата и е убедил половината участници, че парите не са единственият мотиватор да работиш. Над 89% от децата са разбрали, че трудът означава да си полезен за себе си и за другите. Повече от половината деца са осъзнали и, че освен професия, човек избира и работно място (компания), а за впечатляващите 83% е станало ясно, че е важно да харесваш професията, която работиш. След посещенията при родителите си, децата са разбрали, че професия се избира спрямо интереса и уменията на човека.

Резултатите от проекта се оценяват подобаващо и от експертите и за втора поредна година той печели отличие (второ място) в годишните награди на БДВО за ПР постижения – ПР приз 2015 в категория „CSR проект – нестопански сектор“.

На 15 юни в Българска стопанска камара ще се проведе представяне на проекта за нови компании – всички желаещи имат достатъчно време да се включат. През тази година се очаква броят на компаниите участници да нарасне с поне 20 % и тази есен в поне 30 компании да гостуват повече от 1000 деца от цялата страна.

Тази година отново е предвиден и обмен. Той позволява на децата, които са участвали миналата година –да посетят друга компания и да научат за нови професии.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1623 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.15 | 18:00

3
Хахах, като вземеш 460 лева и се водиш експертен служител и материално и морално отговорен разбираш, колко е ценен. Ама младите бягат малко остават тук и след време като няма кой да им работи ще ги видим. Циганин дали ще работи за 460 кадърно ще работи ама ще открадне за 1000 дерзайте скъпи работодатели дерзайте
Министър

2015.07.14 | 17:00

2
Така така, роби трябват на държавата а не управленско-крадливи кадри!
Jim Jones

2015.05.29 | 09:06

1
Още от малки ги учат че парите не били мотиватор, в смисъл като пораснете ще бачкате в България без пари така че свиквайте от сега. Как само манипулират децата, да труда е ценност но не и в България виж в на запад от нас е друго нещо, работиш но знаеш за какво.

Добави коментар

Водещи новини