Бизнесмен си поръча евтаназия в клиника

  • 28 май 2015 16:13

  • 5789
  • 0
Бизнесмен си поръча евтаназия в клиника
©

Болен от рак англичанин се самоуби в специална клиника в Швейцария против волята на съпругата и трите си дъщери. Случаят заинтригува и полицията във Великобритания, която нареди проверка на всички обстоятелства около трагичния завършек.

54-годишният Джефри Спектър организира прощална фамилна вечеря в алпийската конфедерация, преди да отиде в частна болница за евтаназия, пише в. "България днес".

Бизнесменът от графство Ланкашър в Северозападна Англия отдавна се бори с нелечим тумор в гръбначния стълб и се опасява, че ще се превърне в инвалид. "Моето семейство не е съгласно, но аз вярвам, че смъртта е най-доброто решение и то е в интерес на близките ми", каза Джефри пред "Дейли мейл" няколко часа преди фаталния изход.

Спектър оставя вдовица съпругата си Елън ( на 53 г) и сираци трите си красиви щерки - Камрин (на 15 г.), Кортни (19 г.) и Кели (21 г.).

"Ние уважаваме решението на Джефри, макар да бяхме твърдо против", обявиха най-близките му вечерта след смъртта му в Швейцария. Жена му и дъщерите добавят, че мъката от загубата е непрежалима, а те до последно са се мъчили да го разубедят. Спектър пробва какви ли не начини за лечение, включително и диета само на витамин С, като част от алтернативната медицина, но без резултат.

Историята на Джефри разпали с нова сила дебата за евтаназията във Великобритания. В Обединеното кралство помощта за доброволна смърт е незаконна, но мнозина смъртноболни отиват в чужбина, най-вече в Швейцария, където частни медицински заведения предлагат подобна услуга. Полицията в Ланкашър обяви, че ще прати свои служители в клиниката, за да изяснят всичко около трагичния край на английския предприемач.

Последвайте канала на

Novini.bg
5789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини