Внесоха проект с правила за избор на нов управител на БНБ

  • 28 май 2015 14:39

  • 1092
  • 4
Внесоха проект с правила за избор на нов управител на БНБ
©

В деловодството на Народното събрание внесоха проект с правила за избора на нов управител на БНБ. Сред вносителите е и председателят на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Пълното наименование на внесения проект е „Проект за решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на БНБ и процедура за избор от НС”.

Преди това Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт посочи, че трябва да има ясна процедура за избиране на управител на БНБ. „Трябва да има процедура, на която всеки кандидат да дойде, да каже какво иска, как го иска, да представи екипа си и да спечели нашето доверие. Всичко това трябва да е в определен срок и равнопоставеност между всички евентуални кандидати”, обясни той при представянето на правилата.

Той посочи, че никак не е маловажно дали новият човек няма ги накара да гласуват още няколко милиарда лева.

Под внесения документ са се подписали депутати от БСП, „Атака”, БДЦ, Патриотичния фронт и АБВ – общо около 15 души. Правилата за избор остават същите като при избиране на главен съдебен инспектор, председател на Сметната палата и други. Първият номиниран за поста е Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г..

Във вторник той се появи в Народното събрание, за да проведе „информационно-опознавателни” срещи с отделните парламентарни групи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1092 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мими

2015.05.28 | 22:50

4
И какво изле, накрая Валери Симеонов излезе с най-трезво мислене от всички. Я си представете, че кандидатствате за работа. Идва пефа на фирмата, води ви един под ръчичка и ви го представя, като страшно добър и кадърен, с голям опит, който ще ви е началник. Хайде сега ми кажете, че не се е случвало и не сте виждали сами с очите си колко трагично е нивото на подобни назначения. То бива шуробадженащина, ама все пак поне на подобни важни позиции трябва да слагаме професионалисти избрани с конкурси и с реална конкуренция, а не: Ето този е кандидата. Много е читав. Изберете го.
Петя

2015.05.28 | 22:44

3
Хубаво е да има правила, конкурс, конкуренция. Да си бъде истинско съревнование, където да победи опитът!
Fox

2015.05.28 | 22:44

2
И сега само Радев ли е кандидат? Други няма ли? Нещо конкурсче няма ли да има? Или вече работата е уредена???
Нико

2015.05.28 | 19:38

1
С правила или без в България всичко става по един начин, все едно сме на конкурс за красота , победителят мога да го кажа отсега -д***** Р****

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини