Полицията и общината проверяват за самонастанили се роми в няколко столични квартала

  • 28 май 2015 14:06

  • 1735
  • 3
Полицията и общината проверяват за самонастанили се роми в няколко столични квартала
©

Полицията в София и общината започват проверка след сигнали на граждани за самонастанили се роми в няколко столични квартала. Това е станало ясно след среща на ръководството на СДВР и представители на общината с жители на Бояна, Симеоново и Драгалевци.

Поводът за срещата между трите квартала и представители на МВР и Столична община, е увеличението на битовата престъпност в някои от най-престижните жилищни комплекси на София. Кметът на район „Витоша“ Валери Йорданов уточни, че е разпоредил проверка, която трябва да приключи следващата седмица. След това ще бъдат предприети мерки, ако се докаже, че има самонастанили се.

Поне това, което казаха живущите и присъстващите от квартала, че те не са много отдавна там, но това, което ги тревожи, е че не забелязват тези лица да извършват някаква работа, тоест да работят някъде, и се забелязва някаква мигарция към тези заселвания.

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че оперативната обстановка в някои от столичните квартали в действителност е усложнена, предаде БНР.

Драгалевци, Симеоново и Бояна бяха поставени въпросните касаещи битовата престъпност, по-основно кражбите, които се извършват в домовете, дворните места – тези кражби, които се извършват от лица, които не се организирани групи, а са лица, които по този начин се изхранват и си изкарват прехраната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бегай,цървул

2015.06.16 | 14:35

3
Влашкия шопар копуваше цигански гласове в цялата страна,сега некой друг му виновен !
Здравей София...

2015.06.16 | 14:33

2
Време е софиянци да извадят главите си от пясъка ... Циганите за сега все още са далече от тях и не им обръщат внимание...Цялата провинция е едва ли не превзета от мургавите... "Дорде е мъничка змията - елате да се съберем...."
шоп

2015.05.31 | 16:44

1
Добре беше да вметнат, че са цигани - многократно забелязвани най-нагло да тършуват нощем ВЪТРЕ В КЪЩИ , осветяваики с фенер дори. Добре беше да вметнат, че изтровиха маса домашни кучета (предният ден го тровят, на другия влизат). Добре беше да вметнат, че деистват със взлом - още от оградите - режат мрежите откъдето ще влизат- изкарватпредварително. Напаст невиждана, особена за сами жени и пенсионери. Явно народа ще се самоуправи с тях сам както подобава, защото от десетки престъпления още няма задържани, нито работа по въпроса.

Добави коментар

Водещи новини