"Движение 21": Няма да участваме в процеса на оздравяване на БСП (видео)

  • 28 май 2015 13:30

  • 1609
  • 0
"Движение 21": Няма да участваме в процеса на оздравяване на БСП (видео)
© Булфото

"Движение 21" даде своята първа пресконференция в новия си офис. Председателят Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в представи своите заместници и коментира актуални политически теми, предаде репортер на novini.bg

Тя не пропусна да коментира конституционните промени, които според нея са крайно наложителни, тъй като в съдебната система трябва да се проведе радикална реформа. Според "Движение 21" е много неудовлетворително всичко, което до този момент е внесено като заявка за промени в Конституцията. Само дълбоки конституционни реформи, заяви Дончева, могат да решат тежките олигархически зависимости в България.

За предстоящия местен вот, Дончева заяви, че във всички областни градове в страната в голяма част от по-големите градове ще бъдат предложени листи. В момента тече процес на издирване, разговори и убеждения на кандидати. По отношение на листите Дончева категорично заяви, че "Движение 21" ще излезе със самостоятелни листи, няма да прави коалиционни листи. "До този момент с нас не са водени разговори от страна на БСП или АБВ да се явяваме коалиционно на изборите. Ние няма да участваме в процеса на оздравяваме на БСП, за да ги подкрепим на предстоящите избори. На определени места ще издигнем кандидат -кметове, а в някои градове ще подкрепим кметове, които добре са си вършили работата", заяви тя.

"Движение 21" смята, че трябва да продължи процесът на обновяване и на влизане на млади хора с добри административни умения  в управлението на страната.

 "Движение 21" излязоха с позиция относно ситуацията в Гърмен. Те заявиха, че този проблем е повече от 10 години и ромите от кв. "Кремиковци" са използвани като донорска банка за набавяне на необходимите на ДПС гласове, а в момента развилата се ситуация цели хората да бъдат използвани като разменна карта между ГЕРБ и ДПС. През последните няколко мандата не са предприети адекватни мерки за прекратяване на незаконните строежи, заявиха от "Движение 21" и посъветваха държавата да намери ресурса за подобряване на битовите условия в кв. "Кремиковци", а МВР да провери твърденията на българите от Гърмен, че в този квартал живеят криминално проявени лица и да вземе спешни мерки за намаляване на битовата престъпност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1609 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини