Кърлежи нападнаха бургаските гробища преди Задушница

  • 28 май 2015 13:17

  • 1695
  • 0
Кърлежи нападнаха бургаските гробища преди Задушница
©

Бургаският гробищен парк гъмжи от кърлежи, алармира очевидец, цитиран от "Флагман”.

Той установил, че размерите на паразитите е като на монета от 1 стотинка.

Буйната растителност в гробищния парк е идеален развъдник на кърлежите.

Тази година денят за възпоменание душите на мъртвите се пада вдругиден – 30-ти май. Тогава гробищата ще се напълнят с хора, дошли да почетат починалите си близки. И ако не се вземат адекватни мерки, поменът може да се превърне в пиршество за едрите кръвопийци на бургаските гробища.

Това е втори подобен сигнал само в рамките на седмица. Преди дни разтревожени майки се оплакаха, че децата им са станали плячка за кърлежите, докато си играели в градинка в комплекс „Зорница”.

Потърсен за коментар управителят на „Обреден комплекс ЕООД” Магдалена Карастоянова заяви, че са напълно подготвени да посрещнат наплива от хора на Черешова Задушница в събота.

„Извършихме обработка на тревните площи още на 13 май. Такава беше планирана и за днес, но се отлага заради силния вятър и дъжда. Ще я направим утре сутринта от 8:00 часа, обеща тя. Не можем обаче да стигнем до всяко ъгълче на гробището. В парка се очаква голяма посещаемост и затова са взети мерки. Но има изключения, които са се получили”, уточни Магдалена Карастоянова.

Тя обясни още, че се косят зелените площи и алеите около в гробищния парк, но поддръжката на самите гробове била ангажимент на близките на покойниците. По нейните думи в бургаския некропол имало над 150 хиляди гробове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини