ДПС ще решава за Димитър Радев на нарочно заседание

  • 28 май 2015 13:04

  • 1285
  • 0
ДПС ще решава за Димитър Радев на нарочно заседание
© Булфото (архив)

Парламентарната група на ДПС ще обсъди на нарочно заседание дали да подкрепи или не кандидатурата на Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. за управител на БНБ.

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, след среща на групата с Радев. Имамов уточни, че срещата е била предварителна и информативна. Поискахме от г-н Радев да представи съвсем накратко неговата позиция по отношение на основните приоритети и задачи на БНБ, каза депутатът. Обсъдените въпроси са били свързани с това как кандидатът вижда своя бъдещ екип, преструктурирането на банковия надзор, отношението му към европейските институции и най-вече към влизането на България в Еврозоната.

Според Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас от ДПС разговорът е бил достатъчно задълбочен и експертен. Представянето беше убедително, аз лично нямам съмнение в експертизата на Димитръ Радев, заяви Чобанов. Според него биографията на кандидата е достатъчно стабилна. ДПС обикновено не подхожда чисто политически към подобен избор, коментира Чобанов. Той допълни, че трябва да видят и каква подкрепа би генерирал Радев за своята кандидатура.

Последвайте канала на

БТА
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини