БСП поиска оставката на правосъдния министър (обновена+видео)

  • 28 май 2015 10:45

  • 1819
  • 1
БСП поиска оставката на правосъдния министър (обновена+видео)
©

Депутатите от БСП Румен Гечев и Чавдар Георгиев заявиха на трибунка в кулоарите в парламента, че днес на първо четене на закрито заседание е приет Законопроект за ратифициране на Споразумението между България и Международния наказателен съд за релокация на територията на България на свидетели на съда, предаде репортер на novini.bg.

С този акт днес НС принизи своята роля като законодателен орган. Не може някакъв чиновник да е договарял някъде някакво споразумение и днес да бъде налагано на парламента да го ратифицира. Не стана ясно кой го е договарял това споразумение и защо не са спазени процедурите. По този начин основната законодателна функция на НС е принизена. Тази ратификация мина с гласовете на управляващата коалиция. За пореден път се разигра един законодателен фарс, подчерта Чавдар Георгиев. Той заяви още, че ако министърът на правосъдието има доблест веднага трябва да си подаде оставката.

Настояваме при ратификацията на второ четене да бъде открито заседанието на НС, заявиха социалистите.

На въпрос на журналисти дали ще поискат вот на недоверие към правителството, левите депутати отговориха, че това зависи от парламентарната група.

По-късно от пресцентъра на БСП съобщиха, че министърът на правосъдието Христо Иванов е изразил готовност за среща с представители на ПГ на "БСП лява България" по повод повдигнатите от Чавдар Георгиев въпроси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1819 1

Коментари 1

Добави коментар
boiko kurvo

2015.05.29 | 00:02

1
smurt za kurvata boiko

Добави коментар

Водещи новини