Провали се първото заседание по делото срещу Гриша Ганчев (снимки+видео)

  • 28 май 2015 10:27

  • 4690
  • 2
Провали се първото заседание по делото срещу Гриша Ганчев (снимки+видео)
© Булфото

Делото срещу Гриша Ганчев и още девет души, обвинени в данъчни престъпления, претърпя фалстарт. То трябваше да тръгне днес в Специализирания наказателен съд, но процесуални пречки провалиха заседанието.

Една от тях е, че не е спазена процедурата по връчване на обвинителния акт в 7-дневния срок.

Днес охраната на Гриша Ганчев избута журналисти от залата в спецсъда. Наложи се да се намесва съдията с призив репортерите да бъдат допуснати. В залата освен подсъдимите и адвокатите присъстваха и трима мъже със завидни физически параметри.

Съдебният процес срещу бизнесмена Гриша Ганчев бил заради интереси в дружествата "Петрол" и "Грейт Уол". Това заяви адвокатът на бизнесмена Татяна Дончева.

Освен Ганчев, по делото като обвиняеми са привлечени Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

В процеса на Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения - като ръководител на организирана престъпна група (ОПГ), за това, че умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат плащането на 711 580 лева на хазната и за заплаха за убийство, отправено към шефа на НАП Красимир Стефанов.

На останалите осем души - Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на "Литекс Комерс), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на "Литекс Комерс" АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления.

За участие в престъпна група е повдигнато обвинение и на Тодор Симеонов.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването твърди, че те са продавали захар, за немалка част от която, това е ставало без издаване на фактури.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boiko kurvo

2015.05.31 | 09:07

2
smurt za kurvata boiko
Марин

2015.05.31 | 09:07

1
Щом още първото заседание се проваля заради такива пропуски, ясни са две неща: - колко можещи са прокурорите по делото. .- как ще завърши делото. Аман вече!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини