Лозан Панов: Темпът на реформите се забави

  • 28 май 2015 08:10

  • 1087
  • 1
Лозан Панов: Темпът на реформите се забави
©

Пред изпитание ли е Темида? След четири месеца на поста най-важното, което трябва да се промени е да се покаже един нов облик на съдебната система. Това каза Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, председател на Върховен касационен съд пред БТВ.

По повод делото срещу бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за нерегламентирано използване на СРС, Панов коментира: "Какъвто и съдебен акт да има той ще бъде приет по различен начин в обществото В този смисъл такава е съдбата на съда. Не може да има винаги доволни при две спорещи страни. Нека съдът си свърши спокойно работата. След постановяването на съдебния акт ще се оповестят мотивите за решението срещу Цветан Цветанов".

Беше поискано делото да бъде пубчлично и това вече е факт. Това е част от откритостта и прозрачността на съда. Съветвам и колегите си от страната да направят същото, за да се върне доверието на хората в съда, призова Панов.

Конституционните промени са много важни, призна председателят на ВКС, но не по-малко важни са и касационните промени. Промените целят политическите сили да се обединят и да приемат тази задача като своя кауза. За мен темпът на реформите се забави. Притеснява ме, че скоро трябва да бъдат проведени местни избори. Има опасност тази тема да се използва за политическа агитация.

Конституционните промени засягат правната рамка на ВСС. Целта на промените за ВСС е той да се раздели на две колегии и как да се гласува вътре в него. Разделянето ще касае изборът на магистрати. Конституционните промени засягат ВСС. Бързината на производството няма да бъде засегната. Съдебната реформа е нещо много по-голямо. Правосъдието и реформата е свързана с образованието, медиацията и др.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
данъкоплатец

2015.05.28 | 11:08

1
Как може да се забави темпът на нещо, дето го няма?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини