Всеки спа център с фитнес

  • 28 май 2015 07:07

  • 867
  • 0
Всеки спа център с фитнес
©

Всеки спа център задължително ще има фитнес, уелнес центровете - фризьор, а басейните на балнеоцентровете задължително трябва да са пълни с минерална вода. Това са част от минималните изисквания към спа, балнео и уелнес центровете, изготвени в наредба на Министерство на туризма, която бе пусната вчера за обществено обсъждане.

Сертифицираните центрове ще влезнат в регистри. Очаква се от август тази година националния регистър да е достъпен на сайта на министерство на туризма, обяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard

Министърът посочи още, че страната ни е на второ място по минерални изводи в Европа с нейните 600 минерални източници. Сред останалите изисквания към спа центровете са да имат задължително закрит басейн, терапевтични басейни, поне един вид сауна, парна баня, шокови басейни или ледени стаи и други. И още 3 броя кабини за масаж.

Минималният размер на басейните трябва да са 10 на 4 метра. Уелнес центровете задължително трябва да предлагат разкрасителни процедури - фризьорство и козметика. Хотелите, отговарящи на условията ще имат сертификат, издаден от Миниството на туризма и лого, поставено от Съюза по балнеология.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини