Туристическа фирма изостави десетки деца във Франция

  • 27 май 2015 21:30

  • 4020
  • 4
Туристическа фирма изостави десетки деца във Франция
©

Десетки български деца са изоставени на произвола на съдбата във Франция. Преди 7 дни над 40 малки спортисти от детските школи на футболните клубове в Монтана и Обеля заминават на международен турнир в чуждата държава.

Оказва се обаче, че фирмата-организатор не е изпълнила обещаните условия. Децата остават без храна, почивка, хотел и дори лекарска помощ. Парадоксално - всички родни институции си прехвърлят отговорността, пише news7.bg.

Организатор на екскурзията е компанията ВИ ЕН ВИ КОНСУЛТ с управител Ваньо Найденов. От там отправят изкушаваща оферта на родителите, но удобно пропускат да предоставят договор за платената екскурзия. А минути преди тръгването официалният представител, който трябва да пътува с децата, получава бъбречна криза. Така на ход идва Бончо Бонев, който е "просто приятел на собственика, с опит в екскурзиите".

Родителите са твърдо решени, че ще си търсят правата. Никой в държавата обаче не знае кой трябва да поеме вината.

От Комисията за защита на потребителите заявиха, че това е казус, който трябва да бъде отправен към Спортното министерство, защото става въпрос за футболен клуб. Спортното ведомството направи проверка и очаква писмен сигнал от родителите.

Парадоксалното в случая е, че по закон, ако проверката докаже някаква нередност, те ще сезират потребителската комисия, от където многократно заявиха, че нямат отношение в търговски спорове. Така за родителите единствената алтернатива остава съдът.

Последвайте канала на

Novini.bg
4020 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГУРБЕТЧИЯ

2015.05.29 | 12:48

4
НА БЪЛГАРИ НИКАКВО ДОВЕРИЕ ! НЕ СЛУЧАЙНО ИЗБЯГАХ В ГЕРМАНИЯ ЗА ДА МИ Е МИРНА ГЛАВЪТА !
Българин

2015.05.29 | 12:48

3
И този път има БЕЗХАБЕРИЕ И БЕЗОТГОВОРНОСТ на нашите ЖАЛКИ ИНСТИТУЦИИ ! Това са деца.Нека Западна Европа да ни види АКЪЛА !
sds

2015.05.28 | 21:50

2
турци рязани маймуни

2015.05.28 | 21:50

1
bulgari oligofreni - بولغاري اوليغوفرني

Добави коментар

Водещи новини