Танов: Опашката на Капитан Андреево от българска страна е 3 км, а от турска – 9км

  • 27 май 2015 21:19

  • 2280
  • 0
Танов: Опашката на Капитан Андреево от българска страна е 3 км, а от турска – 9км
©

Опашката на ГКПП – Капитан Андреево от българска страна е 3 км, а от турска – 9км Това каза пред Фокус директорът на Агенция „Митници” Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, който днес влезе инкогнито на Капитан Андреево и започна проверка.

„В момента от българска страна опашката е 3 км, като до сутринта няма да я има. Разбира се пристигат и нови автомобили, но тези, които стояха, вече ги няма. От турска страна опашката от автомобили е 9 км”, заяви той и подчерта, че всички превозни средства, които са седели на пункта през последните дни, са обработени.

„Идването ми на ГКПП – Капитан Андреево беше, за да проведа среща с колегите ни от Турция. Днес беше проведена такава среща, след която нещата по границата започнаха да се оправят много бързо”, посочи Танов. Той обясни, че граничните контролни пунктове в Европа и целия свят извършват контрол, а не правят митническо оформяне. По думите на Танов, турската страна също се бори с това транзитите да не приключват на ГКПП –Капъкуле, но допълни, че и при тях има съпротива както от транспортните фирми, така и от спедиторските. Директорът на Агенция „Митници” заяви, че с колегите си от Турция са се разбрали следващия месец в България да се проведе среща на високо ниво и там да бъдат подписани съответните протоколи.

„Смея да твърдя, че с това, което се договорихме с турския ни колега, ако изпълним и двете страни ангажиментите си и се противопоставим на транспортни и други фактори, които смятат, че така ще останат без работа, нещата ще се оправят трайно”, добави още Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Последвайте канала на

2280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини