Социален експеримент разкрива предразсъдъците към хората с наднормено тегло (видео)

  • 27 май 2015 18:29

  • 4150
  • 2
Социален експеримент разкрива предразсъдъците към хората с наднормено тегло (видео)
©

Tinder е приложение за онлайн запознанства. Както всички бихме предположили, потребителите на подобни сайтове и програми са на лов за потенциални партньори. За щастие или нещастие „селекцията” се осъществява единствено на базата на външния вид на хората – техниката не позволява много други опции за „опознаване”. Каква по-добра почва за социални експерименти от това?

Екипът, управляващ сайта Simple Pickup, решава да види какво ще се случи на първата среща, ако снимките на Tinder потребителите не съвпадат със създадения онлайн имидж, пише сп. "Обекти".

Конкретната цел е да се провери следната научно доказана теория: на първа среща, преди която хората не са се виждали на живо, жените най-много се опасяват, че мъжът може да се окаже сериен убиец, а мъжете се притесняват от възможността дамата да е с наднормено тегло.

За да разбие или потвърди теорията, екипът работи с подставени лица - мъж и жена, потребители на Tinder. И двамата не са с наднормено тегло. В рамките на една седмица те съставят своя арсенал от потенциални партньори – петима мъже и пет жени. Преди срещите обаче екипът преобразява своите агенти под прикритие така че да изглеждат доста по-пълни, отколкото са на снимките си в Tinder. Резултатите са изумителни и коренно различни в двата сценария.

Клиповете с двата експеримента за отрицателно време добиват моментална популярност в интернет. Мненията на хората относно самата цел на експеримента и реакциите на десетимата нищо не подозиращи участници са изключително разнообразни. Едно обаче е сигурно – клиповете са нагледен пример за едни много неприятни, залегнали в съзнанията ни кой-знае-кога, предразсъдъци за наднорменото тегло.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
MIB

2015.05.28 | 19:45

2
Какъв предразсъдък е това, че аз изглеждам добре и не искам да съм с някакъв хипопотам. Нормално е да не харесвам такива екземпляри от противоположния пол останалото е лицемерие.
lele male

2015.05.28 | 19:45

1
Естествено, че когато аз се поддържам ще искам и партньорката ми да се поддържа.. Не мога да съм с някоя, която не ме привлича сексуално, само защото е добро момиче! Заради такива връзки се получават изневерите! Разбира се характерът също е важен. Не мога и да съм с някоя селска пръчка или долна к*рва.

Добави коментар

Водещи новини