Митничари задържаха нелегално лекарство в големи количества

  • 27 май 2015 15:59

  • 1921
  • 0
Митничари задържаха нелегално лекарство в големи количества
©

Екип на митницата в Лом е задържал нелегална пратка от скъпо лекарство на Дунав мост 2, съобщи Иво Поаков, началник на отдел в митницата, съобщава Стандарт.

Във вторник микробус, управляван от словашки гражданин, е бил отклонен за проверка по метода за анализ на риска. По документи той превозвал храна за кучета, но под кашоните с тази храна били открити 15 кашона с общо 14 820 броя ампули „Нордитропин симплекс", всяка от по 15 мг активно вещество. Препаратът е хормон на растежа и се използва при възстановяване на мускулна маса. Цената на една ампула е 300 евро. Използва се от спортисти и във фитнес-салоните.

Препаратът е произведен в Турция. Опаковките и листовките за употреба са написани на турски език. Миничарите предполагат, че е внесен нелегално. В нашата мрежа този продукт се предлага само от 5 мг.

Митничарите са задържали внесеният контробандно хормон и микробуса. Шофорът-словак не е задържан, настанен е на хотел във Видин. Той е служител на транспортната фирма, която е наета за нелегалния превоз, уточни г-н Иво Поаков.

Последвайте канала на

1921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини