Отпуснаха парите за разширение на метрото до „Хладилника“

  • 27 май 2015 14:53

  • 1160
  • 0
Отпуснаха парите за разширение на метрото до „Хладилника“
© Булфото

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Столична община за 2015 г. в размер на 15 000 000 лева. Средствата са за финансиране на метрополитена и съпътстваща инфраструктура за изграждането на разширението на Линия 2 от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция, което включва тунелен участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна посоката на движение на влаковете.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график през 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град.
Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет средства в съответствие със Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 година.

Правителството учреди и ограничено вещно право – право на прокарване, в полза на Столична община, върху имоти, собственост на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Решението ще позволи на общината да изгради водопровод за метростанция „Летище София“.

При избора на терен за преминаване на съоръжението е търсен икономически най-изгодният вариант, при който водопроводната връзка е с най-малка дължина. По този начин се постига по-ниска цена на строително-монтажните работи и по-малки разходи при експлоатацията на съоръжението.

Последвайте канала на

1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини