Хванаха автоджамбази да тарашат Варна

  • 27 май 2015 14:36

  • 2817
  • 0
Хванаха автоджамбази да тарашат Варна
©

Специализираната операция, насочена срещу престъпления, свързани с моторни превозни средства, е проведена през изминалата седмица на територията на ОДМВР – Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е реализирана от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Варна, районните полицейски управления на територията на ОДМВР и РС „Военна полиция” – Варна, под прякото ръководство на ГД „Национална полиция” и под надзора на Окръжна прокуратура – Варна и Военна окръжна прокуратура - Сливен.

В хода на спецоперацията са задържани трима варненци - И.М. /37 г./, осъждан, И.С. /40 г./ и Ц.Т. /34 г./. Повдигнати са им обвинения по чл. 195, ал. 1, т. 2, т. 4 пр. 2 и т. 5 от НК . Постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража” са наложени на И.М. и И.С., а на Ц.Т. – „гаранция” в размер на 2000 лева.

В хода на досъдебното производство са извършени обиски на гаражи и частни домове във Варна. Открити са автомобили, авточасти, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, свързвани с извършваната престъпна дейност.

При процесуално–следствените действия са установени осем леки автомобила – три „Мерцедес”-а, две „Ауди”-та, две „БМВ”-та и „Фолксваген” - противозаконно отнети в периода април – май 2015 г.

Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на Военна окръжна прокуратура – Сливен. Предстои като обвиняеми да бъдат привлечени и други участници в подобни престъпления.

Последвайте канала на

2817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини