Правителството прие промени с цел опазване на горския фонд (видео)

  • 27 май 2015 12:13

  • 1248
  • 1
Правителството прие промени с цел опазване на горския фонд (видео)
© Булфото

След заседанието на МС министъра на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри заяви, че днес на заседанието в МС са приети промените в Закона за изменение на горите, предаде репортер на novini.bg.

Основната цел на тези промени е засилване на контрола в горските територии, за да бъдат предпазени горите ни от незаконна сеч и незаконен дърводобив.

Една от промените касае частните имоти до два хектара, за да не бъдат изсичани безконтролни и да не ставаме свидетели на гола сеч. Собствениците на такива имоти ще могат да секат горите едва когато имат влязъл в сила план. Също така, за да бъдат опазени нашите гори е предложено в тъмната част на денонощие да не се провежда сеч, всички превозвачи на дърва и дървесен материал трябва да снабдят своите камиони с джипиес системи и така в реално време да се знае къде се намира камионът. Всички складове, където се съхраняват дърва и дървесен материал трябва да бъдат снабдени с камери за постоянно видеонаблюдение. Също така ще бъдат засилени мерките за контрола при маркирането на дървесина и ще бъдат увеличени правата на горските служители

Всички тези мерки целят опазване на горския фонд, напомни отново Танева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1248 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.27 | 22:05

1
NE VYARVAI NARODE PRAH V OTCH........

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини