Изпускат контролирано шест язовира във Варненска област

  • 27 май 2015 11:32

  • 1248
  • 0
Изпускат контролирано шест язовира във Варненска област
©

За осигуряване на свободен обем във Варненска област контролирано се изпускат язовирите „Пчелник” и „Долни Чифлик” в община Долни чифлик, „Елешница” и „Георги Трайков” в община Дългопол, както и язовирите „Черковна” и „Снежина” в община Провадия, информира радио „Фокус” – Варна.

Реките Ана дере, Провадийска и Камчия са в коритата си, не се наблюдава сериозно повишаване на водните нива заради валежите в района през изминалото денонощие.

Продължават пролетните проверки на потенциално опасните водоеми във Варненска област. Експерти на Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район – Варна участват в междуведомствена комисия за проверка на водоемите. Проверява се и изпълнението на дадените по време на есенната проверка предписания.

По данни на Министерството на околната среда и водите, през изминалото денонощие речните нива в страната са се понижавали или са се задържали. Незначителни повишения са отчетени при отделни измервателни пунктове и в четирите басейна. Водните количества на наблюдавани реки в страната са над праговете за средни води.

В Дунавски басейн нивата на наблюдаваните реки са се повишавали с до + 25 см. Понижение с - 2 см е отчетено на река Вит при село Търнене. В Черноморски басейн нивата на наблюдаваните реки са се изменяли от -12 см до + 10 см.

В резултат на прогнозираните количества валежи от дъжд в Черноморския басейн днес и утре са възможни краткотрайни повишения на водните нива на реките Провадийска, Камчия, Ропотамо, Велека, Резовска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини