Данаил Кирилов: В съдебната система има не двама-трима, а 20-30, които имат воля

  • 27 май 2015 09:52

  • 1296
  • 1
Данаил Кирилов: В съдебната система има не двама-трима, а 20-30, които имат воля
©

Съдебната реформа, в частта на промяна на Конституцията не е губене на време. Това каза пред БТВ председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

„Искаме промяна в Конституцията, за да има стабилност в съдебната система. Това ще гарантира и ефективност", увери той.

„Преди да вземем решението за изменение в Конституцията, атаката беше „не може да го направите това разделяне само с изменение в закона, необходима ви е конституционна промяна”, отбеляза той. Според председателя на правната комисия си заслужава да се говори и да се обсъжда. „Специално една от четирите промени, които сме предвидили ние вътрешно си го наричаме „Искането БСП”. Това е за повече функции на инспектората”, посочи Кирилов.

Данаил Кирилов каза, че се е подразнил на бившия правосъден министър на Румъния Моника Маковей, която беше в България, за да разкаже за реформите в съдебната система, проведени в съдебната система. „Подразни ме тази императивна интонация на Моника Маковей - нямате воля за нищо, не правите нищо, аз ще ви кажа как ще се справите, с двама-трима човека с воля. В съдебната система и прокуратурата има не двама-трима, а 20-30 човека, който имат воля”, посочи Данаил Кирилов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2015.05.28 | 11:01

1
Ооо, не са 2-3, нито 20-30, ами са поне 200-300, дето имат воля, ама за ДАЛАВЕРАТА! Само за това ги търси тия с волята. А жената като ви го казва "право куме, та в очите", вие се сърдите като малки деца, дето са им изяли закуската. Плужеци сте, мърди, и смърди около вас, та се не трае!

Добави коментар

Водещи новини