Местан: Всичко в Гърмен произтича от социалното изключване на ромската общност (видео)

  • 27 май 2015 09:46

  • 2552
  • 19
Местан: Всичко в Гърмен произтича от социалното изключване на ромската общност (видео)
© Булфото

"Напрежението в Гърмен извежда на преден план един системен хроничен проблем на българското общество. Политическата отговорност предполага не да се ангажираме с коментар на последствията, а да се ангажираме с първопричината за появата на подобни конфликти, защото ромският въпрос е стратегически важен за българската държава", заяви в декларация от трибуната на парламента лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"ДПС застъпва разбирането, че първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност,. Всичко произтича от социалното изключване на ромската общност в България. Правилното дефиниране на първопричината ще ни подскаже и правилната позиция за преодоляването на проблема, а това е интеграцията", каза Местан.

"Казусът "Гърмен", преди това казусът "Катуница", както и много други примери показват, че това  е проблем на политическа отговорност, ако щете и на партийна отговорност, но проблемът сам по себе си  не е оцветен партийно", заяви лидерът на Движението.

"Няма нищо по безотговорно от това, което се чува като позиция от ПФ и РБ - че проблемите в Гърмен са заради това, че тя се управлява от ДПС. Как ще обясните огромният проблем който стана в Катуница, където кметът не е от ДПС" попита Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и поясни, че има много подобни примери.

"Необходима е целенасочена политика за интеграция", каза отново той на депутатите в зала и напомни, че няма  друг по - висок интегративен ресурс от образованието.

"Равенството пред закона не може да се прилага избирателно", напомни още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2552 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
XXL

2015.05.28 | 14:51

19
САМОИЗКЛЮЧВАНЕ Е ТОЧНАТА ДУМА.ДРУГАТА ПРИЧИНА Е ЧЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 25 ГОДИНИ НА ЦИГАНИТЕ ЕМ СЕ НАБИВАШЕ В ГЛАВАТА ЧЕ ИМАТ САМО ПРАВА НО НЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩЕСТВОТО.ИМА И ДРУГИ ПРИЧИНИ НО НЯМЯ ДА ГИ СПОМЕНА ЗАЩОТО ЦЕНЗУРАТА НА СТРАНИЦАТА НЯМА ДА ГИ ПУБЛИКУВА
Да се направи

2015.05.28 | 14:50

18
Закон за частната собственост,Америкаския закон да влезе спешно във действие.Не съм пращал телеграма на ТИЯ които не могат да четат Български и да ми влизат мургави във двора да ме убиват за 2 лева.

2015.05.28 | 14:50

17
На циганите винаги някой им е виновен. В България не ги уважават, в Европа не ги приемат, само те ангелчетата невинни. Да сте чували някой друг освен тях да се оплаква, че не може да нахрани децата , които сам е създал.

2015.05.27 | 20:49

16
Да, да "ромите" са ощетени винаги, според Местан. Проблемът хич не ме интерсува дали е "политически" или друг, искам циганите да са далеч, да се наказват за кражбите, които извършват. Циганите мразят българите, сами видяхте колко тежки убийства имаше за 1 година (тежки) Местане, приюти всичките цигани във твоите имоти, спри да плюеш българското общество, турско-продажен-з а д н ик.
ihlk

2015.05.27 | 20:48

15
Истина е, че циганите мразят българите. Така ги учат. Имал съм възможност да чуя конкретни разговори и те са учени да живеят така: да не плащат, да не работят с трудови догорори, да не признават децата си пред държавата и да се делят. Да се делят е най важното! Нашите пари сега са за тях. Ако се пенсионирате кой ще изкара пари за вашите пенсии? Каквото се претопи- добре, другото е шлака!
9

2015.05.27 | 20:47

14
Всички незаконни къщи да се преброят ида се реши какво да се прави,но да се плаща данък за тях.За всяка новопостроена къща без план от сега нататък да бъде глобяван кмета и заместника му по строителството за това че са допуснали незаконно строителство.
До г-на с европейските ценности

2015.05.27 | 20:47

13
\"Ромите\" (бел. ред. Циганите) сами се изключват от социалната общност, като отказват да работят, да градят, да плащат данъци/сметки/осигуровки, да си образоват децата, да имат възпитание и т.н.. А дпс има нужда точно от това, да могат да ги манипулират и да си осигуряват гласове за така от тях жадуваната власт иначе ще им се сърдят от тУрция ако не водят политиката насочена срещу БЪЛГАРИЯ. Т.Е. Анти българската паритя ДПС НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ И ВИЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕТЕ ОТГОВОРНОСТА. В СЪД С ИЗЦЯЛО ПРОЗРАЧНА ДЕЙНОСТ.
SCHWARZ FREIHERR

2015.05.27 | 20:47

12
Наглостта на управляващите няма край. За тях единственото обяснение на всички проблеми в нашето общество се обяснява с ДПС. Не е сериозно като управляващи РБ и ПФ да бягат от отговорност по този начин.

2015.05.27 | 20:47

11
Кой бе господин Местан ги е изключил. На кое училище видя надпис "Забранено за цигани"
anonimen

2015.05.27 | 20:46

10
Дпс не е партия,която за6титава Ромите а само им ползва гласовете на изборите.Турците са и големи расисти които мразят Ромите поне това са моите наблюдения.

Добави коментар

Водещи новини