Правителството създава Съвет за антикорупционни политики

  • 27 май 2015 07:06

  • 1139
  • 4
Правителството създава Съвет за антикорупционни политики
©

Правителството създава ново село в община Гоце Делчев. Министрите ще одобрят на днешното си заседание, че досегашният курортен комплекс Попови ливади вече е отделна административно-териториална единица в област Благоевград.

Промяната на статута на курорта ще позволи финансирането му по различни европейски програми за изграждане на инфраструктура и облагородяване на района.

Днес кабинетът ще създаде национален съвет по антикорупционни политики. Той ще е междуведомствен със съвещателни, координационни и контролни функции. Съветът ще се ръководи от вицепремиер, определен от правителството. Най-вероятно това ще е Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, за която в постановлението пише, че ще отговаря за изпълнението на постановлението.

Министрите ще създадат Национален орган за възлагане на обществени поръчки в здравния сектор.

След заседанието на кабинета, в присъствието на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера на Азербайджан Елчин Ефендиев, ще бъде подписан договор за дарение на средства от фондация "Гайдар Алиев", с които ще се реализира проект за реставрация и консервация на крепостта Трапезица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1139 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Грешка

2015.05.27 | 11:24

4
Там ви е грешката! Не ни трябват антикорупционни политики, а действия! На политики сме се нагледали! Едни хора ще вземат едни пари за нищонеправене и плямпане по телевизиите! СТИГА!

2015.05.27 | 11:24

3
само структури за кражби създават тия, не ни трябват нови бюрократи, а ефективни действия, резултати, а не от пусто в празно и шума - слама по телевизиите

2015.05.27 | 11:24

2
Жената от Румъния ви каза, че със създаването на някакви ненужни институции нищо не можете да промените, но крадливия ви вроден талант няма край! Скоро ще настъпи масова емиграция, тогава ще ги питам кой ще им плащат, щото циганите не са много работливи, ще си чакат помощите..

2015.05.27 | 10:47

1
Азербайджан ще реставрира Търново. Срам.

Добави коментар

Водещи новини