Мира Радева: Българското общество не е готово за нужната промяна

  • 26 май 2015 18:51

  • 1885
  • 6
Мира Радева: Българското общество не е готово за нужната промяна
©

Една глобална система изисква много колективна воля и колективна енергия, уви, аз не я виждам в това общество и това е много тъжно, каза доц. д-р Мира Радева в предаването Още от деня“ по БНТ.

Когато говорим за съдебна реформа трябва да се целим към качествени промени, а това се постига с други средства, но не и с промяна на Конституцията или разделянето на ВСС на две камери. Подобряване на качеството на правосъдието е далече, коментира политическият анализатор Борислав Цеков.

Стига се до парадокс, че едни и същи хора, намиращи се на еднаква позиция, вземат противоречиви решения, така коментира раждането на нови закони в България, Радева. Политическите партии, които подкрепят правителството го правят само и единствено, защото не са наясно какво ще се случи с тях, допълни тя.

Опозицията не притиска управлението, това си има обективни причини, но натискът е в интерес на държавата, защото управляващите трябва да се натискат по устав, за да се достигне до ясна визия какво ще се прави в държавата, каза Борислав Цеков. Влизаме в ера на застой, защото думата реформи вече се изпразни от смисъл и нищо не се прави, за да се промени България, допълни той.

Налице е свръх преяждане с власт от страна на Реформаторския блок, нека си припомним, че се оплаквахме от ДПС, а сега го виждаме и при реформаторите, каза Цеков.

Казвам си „Дай Боже“, енергията на младите реформатори да се реализира, но дали това ще се случи ми е трудно да кажа на този етап, коментира Радева. Ние седим върху въглени и всичко тлее, допълни проблемът с етническото напрежение, анализаторката.

Когато виждаш, че онези, които не спазват правилата са безнаказани, а ти, който спазваш правилата, биваш наказван, тогава всичко избухва, завърши Борислав Цеков.

Последвайте канала на

1885 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ш

2015.05.27 | 10:43

6
РАДЕВА,БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО Е УЗРЯЛО ЗА ПРОМЕНИ И ЗАТОВА СЕ НАДИГА.СТАТУКВОТО И СЛУГИНАЖА КАТО ТЕБ НЕ СА ГОТОВИ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ СЪС КОМУНИСТИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО.АКО ТИ И КРЪГЪТ В КОЙТО СИ ЖИВУРКАШ СЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ,КАТО ЦЯЛОТО НА ОБЩЕСТВОТО,НЕЩО СИ СЕ НАДЦЕНИЛА.НЕ ИСКАШ ДА ПРИЗНАЕШ,ЧЕ РЕФОРМАТОРИ НЯМА И НИКОЙ НЕ Е ЗАИНТЕРЕСУВАН ДА ИМА.НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА ЩОМ ИМА ВОЛЯ И ИДЕИ.ВИЕ СТЕ ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКВИ ИДЕИ,КРЕАТИВНОСТ,МОРАЛ.ВИЕ НЯМАТЕ ПОТЕНЦИАЛ ДА ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО НОВО И СМИСЛЕНО В ТАЗИ СТРАНА,КОЕТО ДА Е НОВАТОРСКО И СЪВРЕМЕННО ЗА ВРЕМЕТО В КОЕТО ЖИВЕЕМ.И СТАРОТО КОЕТО ИМАХМЕ ГО ОПОРОЧИХТЕ ЗА 25Г.

2015.05.27 | 08:42

5
Мира гълта!

2015.05.27 | 08:12

4
Изнасилената пак раздава акъл ама никой не иска да я слуша.

2015.05.27 | 08:12

3
Тази патица готова ли е за затвора за неверни, купени изследвания с,които манипулира обществото години наред?

2015.05.27 | 08:12

2
БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО НЕ Е ГОТОВО ЗА СЕЛСКИ ЦИРКОВЕ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ.

2015.05.27 | 08:12

1
То има ли изобщо общество,че да зрее?Има само голям брой политически партии,които се стремят да хванат кокала!

Добави коментар

Водещи новини