Глобиха лекаря, който върна онкоболна от спешното в Асеновград

  • 26 май 2015 18:50

  • 2562
  • 0
Глобиха лекаря, който върна онкоболна от спешното в Асеновград
© Булфото (архив)

С финансова санкция бе наказан лекаря, който върна болна от рак от спешния център в Асеновград, обяви директорът на болницата д-р Иван Червенков, цитиран от 24 часа. 

Онкоболната потърсила помощ защото се задушавала. Скандалната история сподели във фейсбук дъщеря й Милена Куцева. "Майка ми е с хронична левкемия и с трахеостома. През нощта на 22 май получи пристъп и сериозна кашлица", разказва жената. В спешния сектор на здравното заведение медсестра им обяснила, че нямат места, тъй като в момента там са настанени 15-годишно момиче в кома след отравяне и мъж с инсулт. Насочила ги към кабинет, обслужващ неотложните случаи на джипитата от града. Дежурната фелдшерка там отново ги препратила към болницата.

"Върнах се в спешното паникьосана. Майка ми не можеше вече да диша на пейката", описва критичната ситуация Куцева. Същата медсестра повторила, че не могат да се заемат с онкоболната заради другите двама пациенти в тежко състояние. Тя дори задърпала Милена вътре в отделението, за да се убеди сама, че е пълно. В това време излязъл д-р Обрейко Обрейков, който започнал да пита къде е полицията. Онкоболната се разплакала и поискала да си тръгне. Дъщеря й обаче настояла да узнае името на лекаря. С гневен жест младият доктор сам показал баджа на мантата си.

Накрая пациентката все пак била прегледана в болницата. Оказало се, че дихателната й тръба е запушена от секрети. Оказана й е помощ и си е тръгнала. Във фейсбук д-р Обрейко Обрейков твърди, че не е заплашвал никого с полиция. Той обяснява, че бил ангажиран с два критични случая. "Трябваше да оставя детето в кома на произвола на съдбата ли? Да, може би с неправилния тон ви върнах и това е грешката, която съм направил", извинява се лекарят на дъщерята на онкоболната.

Шефът на асеновградската болница д-р Иван Червенков, че докторът е наказан с финансова санкция. "Можело е да каже на пациентката да изчака, докато обслужи другите болни", посочи д-р Червенков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2562 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини