Инспектори от МОН събличали зрелостници по бельо преди матурата

  • 26 май 2015 15:10

  • 1752
  • 3
Инспектори от МОН събличали зрелостници по бельо преди матурата
© Булфото (архив)

Абитуриенти и родителите им са сигнализирали за скандално поведение на две инспекторки от МОН по време на матурата по география и математика в Разлог.

Те обаче пожелали да останат анонимни докато не излязат резултатите от изпита, за да не повлияе скандалът на оценките, пише "Струма". Проверяващите си позволили да претърсват децата и дори ги карали да се събличат по бельо, за да намерят евентуални пищови, твърдят родителите. Претърсваните ученици са от професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Стойчев" в Разлог, която е била сред избраните на случаен принцип, да бъде проверявана от представители на Министерството на образованието.

"Създаденото от проверяващите напрежение беше толкова голямо, че не можахме да работим спокойно. Аз отидох до тоалетна и да пия вода и те започнаха да ме тарашат. Това не се е случило само на мен, а на всички, които са влизали в тоалетната. Проверяваха ни буквално като престъпници - опипваха ни по крачолите на панталона, караха ни да се събличаме, включително и да си събуваме обувките. Беше много притеснително, не е лесно след такова отношение да пишеш на матурата", сподели един от зрелостниците. Негови съученици потвърдиха думите му, а друго момче добави, че една от госпожите дори си е позволила да влезе с него в тоалетната.

Според гимназистите действията на министерските пратеници са били целенасочени - да заловят поне един ученик да преписва и по този начин да докажат, че в министерството са си свършили работата както трябва и изтичането на отговорите е станало надолу по веригата. Според учениците инспекторите са заловили двама зрелостници от други училища с телефони, на единия от които е имало отговорите, и стоварили вината върху учителите. Работите на учениците с мобилни телефони са анулирани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Огромния

2015.05.29 | 16:02

3
eeee как искам и мен да ме съблекат тези даскалици и да влезем заедно в кенефа, ще ги клатя яко :)
hahahha

2015.05.26 | 16:45

1
SAMO GLEDAI DANE POPADNE6 NA NQKOI BRADQSAL DASKAL 4E TEB DANE IZKLATQT TOGAVA HAHHA

2015.05.29 | 16:02

2
ше търсиш ПищовА, а даскалице? Веднага го показвам. Като не те е срам, айде влез с мен в тоалетната, ама после да нема, "Въй, чи голям тоз пищоф, ни мой го поема, бе младеш!" или "Ох, ох! Изпълваш ме отвсякъде!Заболя ме и устата от проверки"

Добави коментар

Водещи новини