Старозагорската прокуратура започна проверка за дисциплинарни нарушения в МВР

  • 26 май 2015 14:49

  • 878
  • 0
Старозагорската прокуратура започна проверка за дисциплинарни нарушения в МВР
©

Старозагорската окръжна прокуратура е започнала проверка по ревизионен доклад на службата „Инспекторат“ на МВР, в който се твърди, че са извършени дисциплинарни нарушения, свързани с неиздаването или задържането на наказателни постановления за административни нарушения в Първо Районно полицейско управление в Стара Загора. Това потвърди за „Хоризонт“ окръжният прокурор Дичо Атанасов пред БНР.

Проверката по случая обхваща периода от 2007 до 2013 година, когато началници на Първо РПУ в Стара Загора са били Петко Петков – вече пенсионер и Иван Чолаков - сега директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Дичо Атанасов заяви за „Хоризонт“, че проверката на Емилия Вакарелска - прокурор от окръжната прокуратура, трябва да установи има ли извършени престъпления и от кого. Става дума за издадени, но незаведени наказателни постановления за административни нарушения или за такива, които не са изпратени до териториалната служба на НАП.

Докладът посочва около 4000 административно-наказателни преписки, по част от които има издадени наказателни постановления, които не са придвижени по съответния ред или не са връчени на наказаните лица. За друга част изобщо не са издадени такива постановления и с това държавната хазна е ощетена с над 250 хиляди лева. Най-вероятно този случай ще осветли гигантска корупционна схема, действаща в МВР от години и свързана с административно-наказателната й дейност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
878 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини