Католическа фондация дава рамо на деца от малцинствата

  • 26 май 2015 14:42

  • 1324
  • 1
Католическа фондация дава рамо на деца от малцинствата
©

С увлекателна олимпиада отбелязаха празникът на славянската писменост и култура 24 май възпитаниците на фондация „Дон Боско България" от старозагорския ромски кв. „Лозенец" и с Калитиново., съобщава Стандарт. Децата се състезаваха се в петнадесетина дисциплини – логически, за памет, равновесие, сръчност, бързина, а най-добрите получиха заслужени награди, съобщи говорителят на фондацията Веселин Кисьов. В олимпийския маратон на знанието са се включили 40-50 деца и организаторите са убедени, че това е най-добрия начин да вникнат значимостта на празника на буквите.

От 5-6 година католическото монашеско братство на монасите салезиани в Града на липите работи активно с деца от старозагорския ромски кв."Лозенец". Пет пъти в седмицата монасите и специално наети възпитатели и ръководители помагат на малките си приятели да си учат уроците, да развиват своите способности и да усвоят различни умения в ателиетата по изобразително изкуство, музика, чужди езици, конструиране, шиене и др. Миналата година е сформирани и специална група от деца на бежанци, на които учители помагат по-бързо да усвоят българския език.

Вече започна изграждането на голям просветен дом на фондация „Дон Боско – България" в Стара Загора", припомни Кисьов. Освен католически храм, той включва и образователен център, което ще позволи разширяване на хуманната мисия на монасите салезиани. Техният орден е основан от Св. Йоан Боско в началото на 19 в. и неговия основен принцип е т.н. превантивна система, която се опира на възпитание в любов, разум и вяра.

Последвайте канала на

1324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.05.27 | 00:18

1
Вярно е, че Католиците са малцинство в Православна Държава.

Добави коментар

Водещи новини