Цветанов: ГЕРБ няма да бъде вносител на промени в Изборния кодекс в 12 без 5

  • 26 май 2015 12:05

  • 1007
  • 2
Цветанов: ГЕРБ няма да бъде вносител на промени в Изборния кодекс в 12 без 5
© Булфото

Няма да внесем и сме против каквато и да е промяна в Изборния кодекс /ИК/, въпреки проблемите, за да не започнат три месеца преди местния вот внушения как мнозинството иска да смени правилата. Това обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Преди извънредното пленарно заседание днес председателят на парламента Цецка Цачева събра в кабинета си политическите сили, представители на ЦИК, БНБ, министерството на финансите, за да търсят вариант как да се реши проблемът с отпечатването на бюлетините за есента. Цачева е получила писмо от централната банка за недостатъчен капацитет да бъдат отпечатани около 18 милиона бюлетини за местния вот.

Не може да правим необосновани разходи за едни избори, за които по една или друга причина бяха променени правилата от предишния парламент, подчерта още председателят на групата на ГЕРБ. Той добави, че ако инициират ремонт в ИК три месеца преди предстоящия вот, ще започнат поредните спекулации как мнозинството иска да промени правилата точно в 12 без 5. Внушенията с костинбродския случай доведоха до това извратено приемане на ИК, защото се създадоха много предпоставки за проблеми, посочи още Цветанов. Във връзка с промените в конституцията, готвени от управляващото мнозинство и чието внасяне в НС беше отложено за тази седмица, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа информира, че са събрани около 130-135 подписа, като днес са се присъединили трима депутата, които са отсъствали миналата седмица. Предстояло ГЕРБ, РБ и ПФ да уточнят кога точно да внесат поправките. Като битов инцидент и затлачвани с години проблеми определи случаят в Гърмен бившият вътрешен министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1007 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GERB=PEDERASI

2015.05.26 | 21:13

1
toq ibrik,za6to ne e o6te v zatvora ??-alooooo

2015.05.26 | 21:18

2
Защото е солташак на тиквата!

Добави коментар

Водещи новини