Всичко ще бъде направено по въпроса с КТБ, лаконичен Горанов

  • 26 май 2015 12:05

  • 1378
  • 2
Всичко ще бъде направено по въпроса с КТБ, лаконичен Горанов
©

Народният представител Мартин Димитров поиска конкретни данни за това започнало ли е оспорване извършените прихващания с активи на КТБ и ако не, какво ще бъде направено.

По негови данни те са за над 900 милиона лева. Въпросът беше зададен към министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по време на извънредния парламентарен контрол. Финансист номер 1 заяви, че безспорно общественият интерес е сериозно накърнен. Всичко ще бъде направено, отговори кратко Горанов на въпроса Мартин Димитров.

Част от тези прихващания вече са атакувани, по думите му. Над 200 кредити са обявени за предсрочно изискуеми. Има 8 дела за обявяване на недействителност на прихващанията, посочи министърът. Макар да нямаме прецедентно право след първото решение на едно такова дело, вероятно българският съд ще действа по аналог.

Над 180 броя прихващания са установени, заяви Горанов. В момента огромен капацитет от юристи се използва от страна на синдиците, посочи Горанов. Димитров зададе и въпрос относно необходимостта от ангажирането на компания за международни разследвания по казуса "КТБ". Има ли избрана компания, попита Мартин Димитров. 

До края на тази седмица се очаква преговорите да приключат и подписването на договор. Има вероятност такъв да бъде подписан с най-голямата и най-утвърдена в света компания в тази област, каза Горанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1378 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.26 | 17:16

2
smurt za gerb

2015.05.26 | 17:16

1
Кога

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини