Плевнелиев сбъдва мечтите на 152 младежи от 40 институции

  • 26 май 2015 11:07

  • 1700
  • 1
Плевнелиев сбъдва мечтите на 152 младежи от 40 институции
© Булфото

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение ще бъде под егидата на президента Росен Плевнелиев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Събитието е част от благотворителната инициатива на президента "Подкрепи една мечта", която цели да насърчи личностната и професионалната реализация на абитуриентите чрез консултации и съдействие от специалисти.

Средствата за абитуриентския бал са предоставени от дарители.

Събитието ще се отбележи на 27 май от 16.30 ч. в Слънчевата зала на Националния исторически музей. Там президентът Росен Плевнелиев ще посрещне 152 младежи от 40 институции, социални услуги и специализирани училища за деца в неравностойно положение. По-късно в 19.30 часа в Дом "2" на резиденция "Бояна" ще започне тържественият бал за абитуриентите с участието на популярни български изпълнители.

Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Михаела Филева, Прея, Жана Бергендорф, Део, "Акага" и други.

Инициативата "Подкрепи една мечта" има за цел да подкрепи младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Чрез подписано през 2012 г. Споразумение за сътрудничество Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане обединиха усилията си за изпълнение на дейности, насочени към подпомагане на младежите от целевата група на инициативата. Към Споразумението през тази година се присъедини официално и Министерството на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AvB

2015.05.26 | 18:56

1
Похвално! Сега нека сбъдне мечтата на 6 млн. българи, като се махне !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини