С ПИК от НАП може да се ползват и електронните услуги на Столична община

  • 26 май 2015 10:01

  • 643
  • 0
С ПИК от НАП може да се ползват и електронните услуги на Столична община
© Getty Images/Guliver

Гражданите на София, които са се сдобили с ПИК от Националната агенция за приходите, могат с него да ползват и електронните услуги на Столична община, информират от Министерството на финансите след като ведомството е разширило възможностите на системата "Матеус".

Вече всеки гражданин с издаден ПИК има възможност да ползва електронните услуги за местни данъци и такси на Столична община на адрес: https://sofia.bg/tu1.asp?napr=56. С ПИК могат да се проверяват: - Данък върху недвижимите имоти; Такса за битови отпадъци; Окончателен годишен (патентен) данък; Данък върху превозните средства; Туристически данък; Такса за притежаване на куче, допълват от министерството.

При проявена инициатива и подписване на споразумение с НАП, останалите общини в страната също могат да приложат новите възможности на системата "Матеус". С реализираната функционалност не се премахват съществуващите варианти за идентификация в отделените системи, а само се добавя унифициран, безплатен вариант за достъп, посочват от ведомството.

Допълнителна информация за ползването на новата електронна услуга може да се получи на информационния телефон на съответната община или на информационния център на НАП – 0700 18 700.

Последвайте канала на

Десислава Станева
643 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини