Таксита с тройни тарифи мамят клиенти в София

  • 26 май 2015 08:39

  • 3078
  • 3
Таксита с тройни тарифи мамят клиенти в София
©

Таксита с тройни тарифи се движат из столицата и подвеждат клиенти.

"Има такива, които взимат по 7, 8, 10 лева на километър. На Терминал 2 на летището стоят така наречените "викачи". Като слезе някой добре облечен чужденец, по облеклото му те преценяват, че той няма да направи проблем и след това го качват в такси на една определена фирма", поясни репортерът на "Господари на ефира" Влади Василев за "Здравей, България".

Така от летището до центъра едно такси излиза по 60-70 лева, а може и повече.

"Господари на ефира" тръгнаха по следите на "копърките". Подставено лице на предаването трябваше да заплати 70 лева за едва 13 километра. Касова бележка не му бе издадена, но пък получи квитанция.

Измамните таксита имитират колите на таксиметрова компания, която има договор с летището.

Собственик на фирмата с автомобилите, които подвеждат нищо неподозиращи клиенти, е Яне Янков.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3078 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАЙ ШИЛЕ

2015.05.26 | 14:16

3
За тази цел използвайте ЮБЕР - няма кеш плащания, няма бакшиши, още преди да си го поръчал знаеш колко ще ти струва, нови чисти автомобили, приятни възпитани шофьори и по-евтино дори от нормално такси без да пипа помпичката таксиметровия шофьор !!!

2015.05.26 | 13:17

2
ами да искат задължително касов бон или да не плащат
Касов бон

2015.05.26 | 13:13

1
Не виждам никакъв проблем с копърките. Още преди качване в таксито обявяваш че ще ти трябва касов бон за сумата която си платил. Веднага бакшиша ще се окаже че е изключително много зает и не може да те вози. И добре е като се качиш в таксито да си със включен GPS и бакшиша да гледа че имаш GPS. И в таксито да проведеш поне един телефонен разговор че си в такси и къде точно те вози.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини