Осман Октай: Проблемът с циганското малцинство е много сериозен

  • 26 май 2015 08:29

  • 1973
  • 2
Осман Октай: Проблемът с циганското малцинство е много сериозен
©

"Проблемът с циганското малцинство е много сериозен. За съжаление, той придобива европейски характер", коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Осман Октай.

"Присъствието на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР в Гърмен е ясен знак, че властите трябва да се съберат и с консенсус да намерят решение", поясни той.

"Със събаряне на къщи, на квартали, ще се обслужва едната страна, но не и другата. Тогава ще стане - ако в Гърмен се събарят циганските къщи, защо да не се събарят в други райони", каза Октай.

"Проблемът е много тежък, ако трябва дори да се свика НСТС. Трябва да се направи цялостна стратегия и да се обясни на българи и на цигани, че държавата започва да решава проблема", заяви Осман Октай.

Междувременно в пряко включване от Гърмен главсекът на МВР Георги Костов съобщи, че в 10.00 часа започват разговори между инциативните комитети на двете общности и те ще се провеждат под егидата на общината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1973 2

Коментари 2

Добави коментар
banda88

2015.05.26 | 21:55

2
Ima si ZAKONI V TAZI DURJAVA kato ku6tite sa nezakonni - subarqi, ina4e az da si postroq edna na nqkoi centralen plaj i edna v centura na sofiq - pred parlamenta primerno

2015.05.26 | 21:54

1
значи успяхте да съборите сума ти хотели по Боровец морето и така нататък, а не можете да съборите няколко незаконни бараки. сега тези със събореното строителство да ви осъдят в Европа. току виж сте се събудили. лошото е че парите за неустойките ще дойдат от нас

Добави коментар

Водещи новини