Главсекът на МВР: Без диалог проблемът в Гърмен не може да бъде решен (видео)

  • 26 май 2015 08:06

  • 3522
  • 8
Главсекът на МВР: Без диалог проблемът в Гърмен не може да бъде решен (видео)
© Булфото

Трябва да се въздържаме от категорична оценка за това спада или се покачва напрежението в Гърмен, защото обстановката е деликатна. Хубавото е, че и двете страни разбраха, че няма друг вариант освен диалогът - да изложат вижданията си и да тръгнат в посока на решаване на проблема. И двете страни имат своите основания да изразят определен тип недоволство. Това каза в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в в пряко включване от Гърмен.

Той каза, че в селото от началото на годината има регистрирани четири кражби. Не става въпрос за недобросъвестност от страна на полицията - това са регистрираните кражби, толкова са подадените жалби. Според мен нивото на битовата престъпност тук не е в такива застрашителни размери, както е в Северозапада например, посочи Костов.

Чувството за несправедливост обикновено се поражда от двойния стандарт. Протестиращите вчера бяха настроени против всички органи на управлението, а полицията е събирателен орган. Хората бяха негативно настроени срещу социалната страна на въпроса, коментира главсекът на МВР освиркванията, с които той и вътрешният министър Румяна Бъчварова бяха посрещнати вчера от жителите на Гърмен.

Според ромите протестиращите са скинари, което абсолютно не е така. Според протестиращите пък ромите са една маргинализирана общност. От това, което видяхме снощи, те дори не употребяват алкохол. Това е една евангелска общност, която изповядва едни много интересни, морални принципи. Проблемът е, че двете страни са спрели да общуват. Трябва да бъде възстановен диалогът и органите на местната власт да се заемат по-сериозно с проблема. Не можем да си позволим да поддържаме постоянно двойно или тройно полицейско присъствие в Гърмен. Няма да е коректно към другите части на страната, заяви Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

Събарянето на незаконните постройки не може да стане без полицията, но решението за него е на друга институция, каза още главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3522 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
планът Ран-Ът

2015.06.16 | 09:35

8
Пак победиха добрите цигани и лошите Българи ще имигрират в някоя друга държава.
Ахм

2015.06.16 | 09:35

7
Много приказки, ама нищо не каза! Не чухме как и кога ще решите проблема!? Кога в България за всяко нарушение на закона ще има наказание без значение кой какъв е?! Вече се замислям дали пак ще гласувам за вас!!!
2++

2015.06.16 | 09:35

6
Мануста, дигнала нож или брадва, или мотика - да остава 2 години без социални помощи !!!!!!!!!! Иначе няма управия а геноцид над тия, де ги хранят!!
ъх

2015.06.16 | 09:35

5
Да се чете еничарите укротиха българите и сега циганята могат спокойно да продължават с кражбите и еб@нето. Овцете така им е най-хубаво да ги стрижат и з@доволяват.
бездомен

2015.06.16 | 09:34

4
Това да го разбирам, че ако наруша закона няма да ме наказвате, а ще си водим диалог.Сега си търся място за къща някъде в полите на Витоша.
ЖG

2015.06.16 | 09:34

3
За да е коректно към другите части на страната поддържайте и там двойно и тройно присъствие. Даже по един полицай на село ще е достатъчен. Не е нужно нулата да я умножавате по 2 или 3.
И аз искам да съм циганин

2015.06.16 | 09:34

2
Аз вече си прехвърлих къщата на децата. Почвам да строя. Още довечера. Щом като нямам второ семейно жилище и не могат да ме гътнат... Далаверка. Ама до сега са я знаели само мангустите. И ако дойде Цветелинчо да се разправя с мен ще го гръмна. Кой ще загуби повече? Аз нямам, а той има. И то много! :-)
нова

2015.06.01 | 16:17

1
не ги за щитавайте. предприемете сериозни мерки и диалогьт е ваш

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини