Райчев: България върви към по-лошо от 30 г.

  • 26 май 2015 07:51

  • 3019
  • 2
Райчев: България върви към по-лошо от 30 г.
©

България върви към по-лошо от 30 г. насам, така че новото проучване на "Галъп" не е изненада. В съзнанието на българина ние се движим към катастрофа. Това коментира социологът Андрей Райчев в студиото на БТВ.

Ние не обичаме да говорим за хубавото, защото такъв ни е манталитетът. Човек трябва да разчита на себе си, а не на държавата, категоричен е той. Ако разчита само на нея - тогава жална ни майка.

Доверието към правителството е около 30 плюс - 70 минус, според новото проучване. Характерно за това правителство е, че нищо не се променя. Няма заявки за реформи, посочи Райчев. В същото време хората не излъчиха правителство за реформи, защото те не са популярни мерки и не се харесват. "Каква радост донася на хората това, че пенсионната възраст се увеличава или че се намаляват клиничните пътеки?", попита Райчев.

Образователната реформа трябва да започне незабавно. Не може да имаме толкова много ВУЗ-ове. Според социологът реформи не се правят, защото управляващите се страхуват да не загубят електората си. Нашите правителства ужасно се страхуват от улицата, но реформите са неизбежни, посочи той.

Засега никой не пищи за съдебната реформа, защото не е наясно какво предвижда тя променя. При реформите е нужно някой да поеме негативи, а в момента всички се страхуват.

ДПС и Реформаторския блок ще влязат в тежък конфликт, заради съюза с ГЕРБ, прогнозира Райчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3019 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марк

2015.05.28 | 01:33

2
Това ни е трагедията, че бивши комсомолски , партиийни и дори ДС величия ни поучават и дават акъли! този е кадър на ЦК! А бившия шеф на ДС /Митьо Гестапото/ вместо да отговаря за престъпните дела на ДС и да е взатвора е професор, издател, пише книги и пр.! Когато има престъпления без наказантия обществото гние!
Апостол

2015.05.26 | 20:36

1
Да източим Черно море както Аралско. Това е челния съветски опит.

Добави коментар

Водещи новини