В Гърция разследват незаконно осиновяване на българче (видео)

  • 25 май 2015 20:51

  • 2605
  • 1
В Гърция разследват незаконно осиновяване на българче (видео)
©

Гръцката полиция разпространи снимките на две ромски двойки от Спарта, които са обвинени в отвличане на непълнолетни деца на възраст под 14 години.

Става дума за Йоанис Караянис и София Карагуни, родени през 1986, Нектариос-Константинос Карагунис, роден през 1980, и Калиопи Караяни, родена през 1987. Това съобщи greekreporter.gr. Четиримата се явиха пред прокурора в Спарта, която им предяви обвинението. В петък след подаден сигнал полицията откри две деца в семействата на двете двойки в ромски катуни край Спарта.

Мнимите родители, които въпреки еднаквите си фамилии нямат роднински връзки помежду си, първоначално казали, че децата са техни. След проведените ДНК-тестове е установено, че те не са биологичните родители на децата. В допълнение у ромите не са били открити никакви документи, които да сочат законно осиновяване.

Според някои източници, децата се намират на защитено място. В момента властите не са се обърнали към организацията за защита на децата „Усмивката на детето” с искане да поеме грижата за тях. И двете деца са мургави и на видима възраст около 4 години, но засега не е изяснен точният им произход. Според някои сведения едното от тях е от Гърция, а другото – от България или Румъния.

В репортаж на информационния сайт от Спарта notospress.gr едното от децата е момче и се казва Теофилос. Близки на родителите твърдят, че детето е живеело в добри условия. Същата медия посочва, че основните версии, по които работи местната полиция. Първата е, че децата са биологични деца на други ромски семейства и са били осиновени от конкретните две семейства по неформален начин.

Втората възможност е те да са били отвлечени от „осиновителите” или от други роми, които след това са им ги предоставили. Във всички случаи и двете деца живеят в конкретните семейства от бебешка възраст. Третата вероятност е децата да са били продадени на „осиновителите” или на други роми от биологичните си родители.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.19 | 19:23

1
пак ли цигани с Български паспорти?

Добави коментар

Водещи новини