Разкриха кой е "Яворов" от матурите

  • 25 май 2015 18:05

  • 7515
  • 3
Разкриха кой е "Яворов" от матурите
©

Вече се знае кой е потребителят във фейсбук, който под името “Пейо Яворов” вечерта преди матурата по български език и литература “издаде” името на автора, паднал се на зрелостниците. Тогава човек с този никнейм написа в група на кандидат-студенти в СУ в социалната мрежа “Успех на всички. Дано сте ме научили добре :)".

В момента тече следствие. Човекът изобщо не е служител на МОН. Студент е", обяви министърът на образованието Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. “Става дума за много ограничен случай. Слава Богу! Това е добре, но и един да е трябва да бъде публично оповестен”, добави професорът, цитиран от „24 часа”.

Публикацията на мнимия “Яворов” от 19 май теоретично би могла да бъде видяна от близо 1700 души същия ден - толкова е броят на членовете на групата във фейсбук. В коментарите под нея човекът твърди, че “колегите от МОН, ако ме надушат, ще остана без работа”.

Левият депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в пък написа писмо до Танев, сезиран от граждани, че въпрос в матурата по литература за 7-и клас за стихотворението “Език свещен...” бил подвеждащ. Дадена е широката формулировка с няколко изречение да се опише посланието на творбата, а в публикуваните от МОН решения верните отговори били значително ограничени, твърди Кадиев.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7515 3

Коментари 3

Добави коментар
ggg

2015.05.26 | 20:06

3
При положение че ни бяха дали : Да кажем с 2-3 изречения внушението на ДУМИТЕ ''език свещен'' изведнъж се казва че е трябвало да предадем посланието на цялата творба ... Глупаци.. поне да ни бяха уточнили : Запишете посланието на творбата ... НЯМАМ ДУМИ
aaa

2015.05.26 | 16:17

2
Само където вие сте се опитали да цитирате, а в същото време сте написали друго въпреки снимката на поста. Трагедия!

2015.05.26 | 08:53

1
При положение че имената му ги няма във фейса как разбраха?... Още една причина да не си правя акаунт във фалшивия шпионски фейс!

Добави коментар

Водещи новини