БАБХ ще представи списък със служители, участвали в корупционни схеми

  • 25 май 2015 14:57

  • 1641
  • 4
БАБХ ще представи списък със служители, участвали в корупционни схеми
©

Представителите на хранителния бранш, които сигнализираха за рекет от страна на Агенцията по храните, ще предадат още утре на новия директор на Агенцията списък със служителите, участвали в корупционните схеми.

След поредица сигнали за рекет върху бизнеса в петък Пламен Моллов беше отстранен от поста директор на БАБХ. Това обаче според бранша не е достатъчно. Аладин Харфан, който съобщи публично, че отказва да даде исканите му 10 хиляди евро "такса спокойствие", заяви: "Махам главата на гущера, но опашката му стои в Агенцията по безопасност на храните. Тази опашка ще генерира отново нов Пламен Моллов".

Всички замесени в корупционните схеми трябва да бъдат разследвани и съдени, каза Харфан, а мениджърът на фирмата му изброи имената на участвалите в изнудването. Много спешно ще искаме и нормативни промени, каза Биляна Томова: "Законът им дава право да предприемат всякакви действия, необходими за изпълнение на правомощията им. Формулирани по този общ и абстрактен начин, посочените правомощия са с възможности и предпоставка за злоупотреба със служебно положение от страна на проверяващите".

Освен млекопреработвателите към сигналите за изнудване днес се присъедини и Жельо Ганчев – собственик на фирма за детски храни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1641 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.26 | 09:42

3
Те всички са корумпиранил трябва да я затворят тази агенция.
инспектор

2015.05.26 | 09:42

4
А бре много си смел да говориш анонимно. Що не вземеш да го кажеш лично на някой инспектор. Аз през живота си кафе не съм пил за чужда сметка, а ти ще пишеш че съм корумпиран. Нищожно човеченце безработно. Омръзна ми от такива като теб.
кан Крум

2015.05.25 | 22:31

1
А ти защо не се изтъпаниш , бе Инспекторе ! Много сте силни на думи , а всъщност ви пълнят торбичките всеки ден на различни места , помияри шибани ?!?!
инспектор

2015.05.26 | 09:42

2
А ти видя ли го с очите си или баба ти ти каза

Добави коментар

Водещи новини