Подадохме си ръка с Гърция и Турция в борбата с миграцията и контрабандата (видео)

  • 25 май 2015 13:53

  • 2149
  • 1
Подадохме си ръка с Гърция и Турция в борбата с миграцията и контрабандата (видео)
©

Междуправителствено споразумение за полицейско и митническо сътрудничество подписаха вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., първият заместник-министър на сигурността на Гърция Йоанис Панусис и вътрешният министър на Турция Себахаттин Йозтюрк.

Споразумението цели създаването на тристранен контактен център на ГКПП "Капитан Андреево". То бе подписано в Гранитна зала на Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов, който веднага след полагането на подписите от трите страни напусна залата.

"Станахте свидетели на едно събитие от изключителна важност", заяви Бъчварова. Споразумението, по думите й, е подготвяно от 2011 година и е първият тристранен договор на Балканите.

"Това подписване гарантира сътрудничество между трите държави, които са изправени пред едно и също предизвикателство", подчерта тя. По нейни думи страните ни са изправени пред едни същи проблеми като миграция и контрабанда.

"Съгласихме се, че трябва да мислим за бъдещето загърбвайки нашите различия", допълни тя.

Гръцкият зам.-министър на сигурността Йоанис Панусис отбеляза от своя страна, че това е една много голяма инициатива на българското правителство.

Той посочи, че трите страни преживяват общи опасности и каза: "Живеем във века на отговорността и с днешното подписване доказваме това".

"Подаваме си ръка, за да се справим заедно в бъдеще“, заключи той, като изрази надежда това да не е център само от полицейско естество, а на съдружието като цяло.

От турска страна изразиха, че това споразумение е едно от доказателствата за многостранното сътрудничество.
"Много от проблемите които се случват на границата започват да засягат и други страни. Винаги ще сме готови за сътрудничество с тези наши страни", каза Себахаттин Йозтюрк.

Последвайте канала на

2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2015.05.25 | 19:30

1
Подадохте си сапуна с навеждане в турската баня май, ама нейсе...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини