Реставрират "Старата Фрегата" в Бургас

  • 25 май 2015 11:31

  • 2177
  • 1
Реставрират "Старата Фрегата" в Бургас
©

"Старата Фрегата" в Бургас ще бъде реставрирана, съобщава в."24 часа".

Това е част от сделката за придобиването на целия комплекс "Приморец", но теренът под нея все още бе останал държавна собственост, което стопираше бъдещи инвестиционни намерения.

Доскоро парцелът под изгорелия преди 4 години ресторант бе скрит зад избуялата растителност в тази част на Морската градина. След отварянето на нов портал и зона за обществен достъп на Пристанище Бургас грозната картина стана видима за хилядите разхождащи се до кея.

Процедурата за възстановяване на символа на града вече е стартирана след молба от хотелиера Димитър Караненов, собственик на атракциона.

През декември 2012 г. с решение на МС той е обявен за частна държавна собственост, а през юни 2013 г. РИОСВ излиза със становище, че върху него няма пясъчни дюни. Според ПУП-а на общината парцелът е предвиден за "обществено обслужване и ресторант". Няма да строим апартаменти, идеята ни е да възстановим един от символите на града, каза Караненов. Той допълни, че все още не е получил официален отговор от Областната администрация и съответно не е информиран за цената, която трябва да плати за терена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наивен глупчо

2015.10.10 | 12:31

1
Не ми е ясно как така "случайно" купуваш ресторант Приморец, после "случайно" се оказва че придобиваш права върху част от Морската градина и след това "случайно" си единствен купувач на Фрегатата заедно с пърцела около нея. Не ми е ясно ей..., ако зная как ще се пробвам и аз.....някой път.

Добави коментар

Водещи новини