Военен в банда за кражби на лимузини

  • 25 май 2015 11:12

  • 5609
  • 3
Военен в банда за кражби на лимузини
© Getty Images/Guliver (архив)

Военноокръжна прокуратура - Сливен и Регионална служба „Военна полиция” - Варна са разкрили организирана престъпна група в морския град.

В групата участват военнослужещ и граждански лица, които са се специализирали в кражби на различни марки скъпи автомобили на територията на цялата страна. Откраднатите возила се разкомплектовали и продавали на части, а на други автомобили се пренабивали номера на двигател и рама с цел препродажба, уточнява и.д. административен ръководител на Военна прокуратура – Сливен полк. Тинев.

В хода на започнатото досъдебно производство са извършени претърсвания на гаражи и частни домове във Варна, при които са намерени и иззети автомобили, части от тях, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението. Повдигнати са обвинения, като спрямо двама от обвиняемите са взети постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража”.

Престъпната група има изградена структура, с разпределени функции между участниците - ръководител, който е рецидивист, и изпълнители на конкретни задачи, допълват от прокуратурата. Към момента продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствените действия за събиране на доказателства за дейността на групата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.27 | 18:10

3
AKO NEKOI OTKRADNE KOKO6KA E KRADEC AMI TEZI KAKVI SA

2015.05.25 | 23:01

2
taka e pri Tikva mafiot

2015.05.25 | 23:01

1
ТАКА Е ПРИ ТИКВА МАФИОТ.

Добави коментар

Водещи новини