Бойците на ИД се друсат с наркотик от България

  • 25 май 2015 11:06

  • 6484
  • 5
Бойците на ИД се друсат с наркотик от България
©

Каптагонът е наркотикът, който джихадистите от „Ислямска държава“ използват масово, за да придобият издръжливост и за да не изпитват страх, е разработен в лаборатория на НАТО в България, пише Фокус, цитирайки изданието "Tunisie numerique".

„Каптагонът е синтетичен наркотик, който е създаден в лаборатория на НАТО в България".

Тунизийският сайт обяснява, че след производството си каптагонът достига под формата на малки бели хапчета до ислямистите, които участват във войната в Сирия. Любопитно е, че преди сирийския конфликт хапчетата са били използвани в други конфликтни зони, и припомня, че бившият либийски лидер Муамар Кадафи е обвинявал ислямистите в Либия, че взимат халюциногенни вещества.

Освен че притъпява страха и подтиска усещането за болка, каптагонът има и халюциногенен ефект, обяснява изданието.

Припомняме, че в средата на май сирийската служба за управление на пристанищата в провинция Латакия иззе около 1 тон наркотици близо до брега на нос Рас ал Басит.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6484 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
киро гела

2015.11.26 | 23:59

5
сега каптагона се прави от фирмите на Киро Домусчиев
каката на баткото

2015.06.15 | 20:31

4
Майче,бе колко пъти ти рекоф - ама много си прозда ,бе Майче - каптагона се произвеждаше още по Татово време и се даваше на "борците за свобода" на Даниел Ортега В Никарагуа и т.н. от бившата и настояща Държавна сигурност и се товареше на ТИР-ове на запустялото място което сега е ЗООПАРК! какво НАТО те е еб...ло!? Ама тогава на амфетките от София-фарма и Фарма -Дупница им викаха аспиринчета за борците за свобода! А сега по въпроса - търси Киро амфетката - или Председателя на КРИБ!!!

2015.06.15 | 20:31

3
Мн си тъпо бе моме, каптагонът е измислен от гръцки учен, гърция не е искала да го произвежда, така че германия е приела и почва да се произвежда в умерени количества в малко градче Хомбург, и ден днеска се произвежда, по татово време кинтекс произвеждаше фалшив за арабския свят но и ръмъния, югославия чак и чехия са произвеждали за съштия регион щото Германия неофициялно не е искала да продава.Така че хои да се шибаш с някои от НАТО да ти доиде акъла.
aht

2015.06.15 | 20:31

2
redjep ot lisicite gi proizvejda tiq narkotici
Глупости

2015.06.15 | 20:31

1
Каптагон се произвеждаше в България още през 80-те години и се изнасяше за цял свят. С това си плащахме заемите. Това няма нищо общо с НАТО. Младите не знаят това

Добави коментар

Водещи новини