В Южния парк ще се проведе Фестивал на зелените идеи

  • 25 май 2015 10:37

  • 1253
  • 0
В Южния парк ще се проведе Фестивал на зелените идеи
©

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк от 29 до 31 май, съобщиха организаторите.

Фестивалът ще бъде открит на 29 май от посланика на Кралство Холандия в България Томас ван Орсхот.

Фестивалът е съпътстващо събитие на българско-холандската конференция "Зеленият град - въображаем и реален". На 30 май е предвидена програма за деца. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години може да се включи в детски зелени работилници "Зеленият град и цветовете".

Неделната програма също подходяща за малки, големи и по-големи деца. Ще научите какво е това SeedBall, как можете да го направите сами и как да подготвите цветна изненада за роднини и приятели. Предвидена е и специална работилница "Флористика за деца".

В рамките на Фестивала водещи флористи и експерти по бонсай ще разкрият за посетителите тайните на композициите на флоралния дизайн и на древното азиатско изкуство. От Асоциацията на производителите на декоративни растения в България ще дават безплатни съвети и ще отговарят професионално на въпроси как да се грижим по-добре за растенията.

Фестивалът на зелените идеи 2015 се организира в рамките на платформата "Зеленият град". С нейното официално обявяване на 29 май България ще стане най-новият член на световната инициатива "Зелен град".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини