Светослав Малинов: Ако Македония скоро не влезе в ЕС, нещата там ще се влошават

  • 25 май 2015 07:23

  • 1081
  • 0
Светослав Малинов: Ако Македония скоро не влезе в ЕС, нещата там ще се влошават
© Булфото

Хубаво е да търсим добрите знаци в отношенията с Македония. Висшите ни държавници в никакъв случай не трябва да взимат страна в спора в западната ни съседка. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от Реформаторския блок Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

България трябва да действа като държава, която наистина, а не на думи, иска по-бърза интеграция на Македония. Без тази перспектива, не виждам вътрешен ресурс в Македония за справяне с политическата криза. Единственото, което ги споява, е консенсусът за евроинтеграцията. Ако на Македония скоро не се даде статут на държава членка, нещата там ще се влошват, категоричен е Малинов.

По думите му България има покровителствено отношение към Македония, и то в най-лошия смисъл на думата, което според него трябва да бъде променено.

Евродепутатът заяви, че след местните избори управляващата коалиция у нас ще стане много по-стабилна, отколкото е в момента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1081 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини