Мездра обяви бедствено положение (видео)

  • 25 май 2015 06:00

  • 4110
  • 2
Мездра обяви бедствено положение (видео)
© Булфото

Обявиха бедствено положение в Мездра, съобщи за „Фокус“ Николина Кътовска, кмет на общината. Тя посочи, че валежите са били изключително интензивни и преливни към 20:00 часа, като малко след полунощ интензитетът им е намалял.

Временно е било прекъснато движението по главен път Е-79, между Мездра и Враца, както и в участъка край Люти Дол, като малко след полунощ движението е възстановено. Паднала е подпорна стена в с. Воденец, на четвъртокласен път и днес пътят ще бъде разчистен. Свлачище има и по второкласен път Ребърково – Люти брод. В момента по отстраняване на последиците от свлачището работят екипи на пожарната. Наводнени са приземни етажи и мазета в Мездра. Според Николина Кътовска обстановката постепенно се нормализира.

Жителите на с. Воденец са евакуирани заради прелелите води на река Искър.  По информация на областния управител на Враца Малина Николова две коли са закъсали по пътя между Мездра и Враца и хората от двата автомобила също са евакуирани. Пътят Е-79 бе затворен заради придошлите води на река Искър. Тя преля при село Моравица.

Движението на автомобили в посока София бе пренасочено през прохода "Петрохан".


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4110 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мари

2015.05.25 | 19:34

2
Искъра не минава и през село Моравица, където беше наводнен пътя Е-79 ...
1

2015.05.25 | 19:33

1
боже прибери си вересийте...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини