Делегация от Израел гостува на 24 май в Казанлък

  • 24 май 2015 18:38

  • 1815
  • 3
Делегация от Израел гостува на 24 май в Казанлък
©

Имате прекрасен град. Ние ви завиждаме, радваме се на изключителната красота, която има тук. Зад успеха и красотата на този град сте първо вие, гражданите му. С тези посланикът на държавата Израел в България Шаул Камиса Раз приветства жителите на Казанлък на общоградското тържество за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщава БТА.

Израелският дипломат доведе в Казанлък група от 50 свои приятели, туристи от Израел, за да ги запознае с богатото културно-историческото наследство и с новата визия на Казанлък и Розовата долина. Визитата на Шаул Камиса Раз в Града на розите е по покана на кмета на Казанлък Галина Стоянова и е в резултат на доброто партньорство между Казанлък и посолството на Израел.

Дипломатът изрази удовлетворение от възможността да посети Казанлък в деня, отреден за духовен празник на българите, и в рамките на тазгодишния Празник на розата. Дипломатът даде изключително висока оценка на случващото се в Казанлък в последните години и изрази задоволството си от развитието на партньорските отношения между града и Израел, в негово лице.

Той поощри усилията на кмета на града за развитието на двустранните отношения и споделената взаимна амбиция Казанлък да се превърне в атрактивна и важна спирка от вътрешните маршрути на израелските туристи в България. Шаул Камиса Раз дари с уникален подарък - ръчно изработени кулинарни сувенири, кмета на Казанлък Галина Стоянова. Израелският посланик и водената от него група посети културно-исторически забележителности в района на Казанлък, сред които Тракийската гробница, местния музей и розоварна в село Скобелево.

Последвайте канала на

1815 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.25 | 09:47

3
"Ние ви завиждаме" ЗНАЕМ ТОВА И ИСКАТЕ ДА НИ ВЗЕМЕТЕ ЗЕМЯТА.

2015.05.25 | 09:47

2
Навлеците са пуснали пипала заради бизнеса с розово масло

2015.05.25 | 09:47

1
Облизвали се като куче на свински пражоли

Добави коментар

Водещи новини