Танева стартира програмата "Млад фермер"

  • 24 май 2015 11:04

  • 2540
  • 0
Танева стартира програмата "Млад фермер"
© Булфото

Тази седмица имаме добрата новина, че имаме одобрена програма за новия програмен период 2014 -2020 г. Това съобщи пред Дарик министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Тя припомни, че нашата програма е била предпоследна, но благодарение на създадената изключително добра комуникация с ЕК, програмата е одобрена.

Танева уточни, че бюджетът по тази програма е 2,9 млрд. евро, от които 2,3 млрд. евро са европейски средства. Министърът каза още, че 1, 111 млрд. евро са за развитие на бизнеса или те са предназначени за инвестиции в земеделските стопанства, 919 млн. евро са за опазване на околната среда, които са предназначени за развитие на общинската, публична инфраструктура и децентрализиране на управлението.

Министър Танева заяви, че се планира в началото на месец юли да бъде отворена програмата „млад фермер”. Министър Танева каза още, че се водят разговори с ЕК за удължаване с шест месеца на допустимостта на разходите по старата програма „Развитие на селските райони”.

Последвайте канала на

2540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини